برنامه وزارت آموزش و پرورش برای دانش آموزان با ایجاد کارنمای تربیتی-راهبرد معاصر
فقط ۷ درصد نیروی کار کشور مهارت دارند جزئیات و زمان اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد + جدول ابطال مجوز داروخانه و مطب در صورت فروش داروی سقط جنین سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده ترور شهید سلیمانی برگزار شد آینده روشن برای درمان فلج مغزی / معجزه بند ناف در دنیای پزشکی فرهنگیان فاقد رتبه تا ۲۲ آبان برای بارگذاری مدارک در سامانه فرصت دارند مجازات سنگین برای متهم ردیف اول سرقت از صندوق امانات بانک ملی تهران تا پایان هفته سردتر می‌شود | بارش برف در ارتفاعات انتصاب مهم در وزارت آموزش و پرورش؛ محمد سلیمی کیست؟ دستور تعیین تکلیف خودرو‌های توقیفی صادر شد عاملان انتشار کلیپ نامتعارف در گیلان بازداشت شدند زمان‌بندی اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جدول اطلاعیه آموزش‌وپرورش درباره مسمومیت دانش‌آموزان با اسپری فلفل وزارت بهداشت: آمار بیماری دیابت وحشتناک است؛ ۸ تا ۹ میلیون نفر در کشور مبتلا به پیش‌دیابت هستند مانور منحصربه‌فرد فضاپیمای اسرارآمیز آمریکا در مدار زمین

برنامه وزارت آموزش و پرورش برای دانش آموزان با ایجاد کارنمای تربیتی

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش از ایجاد کارنمای تربیتی برای دانش‌آموزان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۲ - ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 24
کد خبر: ۲۱۰۰۲۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر؛ میکائیل باقری مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری پنجمین دوره توانمندسازی رؤسا، کارشناس مسؤولان و کارشناسان ادارات آموزش و پرورش سراسر کشور که به میزبانی اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان در اردوگاه میرزاکوچک خان رامسر در حال برگزاری است، اظهار کرد: این دوره به صورت دوسالانه برگزار می‌شود و اهمیت این دوره از دوره‌های قبل به این دلیل است که پس از ۴ سال به صورت حضوری و با حضور ۱۰۰۰ نفر از کارشناسان سراسر کشور از تاریخ دوم الی پنجم آبان برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: آخرین دوره حضوری آن در آبان سال ۱۳۹۸ در اردوگاه میرزاکوچک‌خان رامسر و یک دوره هم به صورت غیرحضوری در اواخر مهر سال ۱۴۰۰ در حرم مطهر امام خمینی (ره) برگزار شد.

باقری تصریح کرد: ­از آنجا که طی این چند سال به واسطه شیوع بیماری کرونا و تجربه فعالیت در فضای مجازی که موجب تغییر ذائقه دانش‌آموزان و همچنین تغییر عوامل موثر در تربیت شده است، ناچاریم در روش‌های برگزاری، اجرا و حتی ماهیت فعالیت‌ها تغییراتی اعمال کنیم تا بتوانیم به اهداف والای تربیتی خود بیش از پیش دست یابیم.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: سال گذشته تغییراتی در فعالیت‌های این اداره کل در سطح مدارس، مناطق و استان‌ها و کشور به صورت آزمایشی انجام شد و با برگزاری جلسات متعدد به تحلیل و بررسی شیوه آزمایشی پرداختیم و پس از جمع‌بندی، تغییرات مؤثری در فعالیت‌ها ایجاد و به صورت رسمی به تمام استان‌ها ابلاغ شد؛ بنابراین ضرورت دارد تا فرهنگیانی که در صف و مناطق آموزش و پرورش فعالیت می‌کنند با شیوه‌های نوین اجرای فعالیت‌ها در مدارس و مناطق آشنا شوند.

وی ادامه داد: با توجه به سیاست‌های معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش و ابلاغ برنامه فراگیر پرورشی که بر اساس آن ۵ وظیفه تربیتی و ۵ فعالیت محوری برای رسیدن به اهداف ایمان، نشاط، امید، هویت و خردورزی تعریف شده است، این وظایف بر عهده مدیران مدارس سراسر کشور نهاده شده است و بیش از آن را باید از ظرفیت اولیا، دانش‌آموزان و... برای رسیدن به اهداف تربیتی استفاده کنند.

باقری یادآور شد: برنامه فراگیر پرورشی، مدیران مدارس را از تعددگرایی و کثرت گرایی در انجام امور تربیتی منع می‌کند همچنین در حوزه ستاد نیز از ارسال بخشنامه‌های متعدد که باعث سردرگمی در اجرای برنامه‌های پرورشی و تربیتی در مدارس خواهد شد، جلوگیری می‌شود و این مهم نیازمند تببین و روشنگری در میان کارشناسان در سطح مناطق است.

وی افزود: یکی از این ظرفیت‌های دانش‌آموزی موجود در مدرسه، هیأت‌های مذهبی دانش‌آموزی است که متولی اصلی آنها، همکاران ما در ادارات قرآن، عترت و نماز و کارشناسی‌های قرآن، عترت و نماز در مناطق هستند که به منظور تبیین این برنامه فراگیر پرورشی و استفاده حداکثری از دانش آموزان، معلمان و اولیا از نظر کیفی‌سازی فعالیت‌های قرآن، عترت و نماز، نیاز بود که به تبیین فعالیت‌های مدرسه‌ای و تبیین شیوه استفاده از ظرفیت دانش‌آموزان بپردازیم.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: مدتی است که سامانه پرورشی تحت عنوان نورینو در بستر سامانه my.medu.ir استقرار پیدا کرده است که این سامانه می‌تواند فعالیت پرورشی و به ویژه فعالیت‌های قرآن، عترت و نماز مدارس را رصد و ارزیابی کند و یک کارنمای تربیتی برای دانش‌آموزان ایجاد کند و از آنجا که این سامانه جدید التأسیس است و هیچ آموزشی به همکاران مان نداده‌ایم یکی از اهداف دوره آموزش و تبیین سامانه جامع پروشی و ارائه و تبیین قابلیت‌ها، ظرفیت‌ها و نحوه استفاده از این سامانه است.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند فعالیت‌های پرورشی باید جذاب باشد، گفت: به منظور جذاب‌سازی فعالیت‌ها، در حاشیه جلسات عمومی این دوره سه کارگروه تخصصی در نظر گرفته شده است که با هم‌فکری و هم‌اندیشی کارشناسان مناطق به بحث و بررسی در مورد کیفی‌سازی فعالیت‌ها خواهند پرداخت.

باقری اضافه کرد: یکی از کارگروه‌ها، شیوه‌های جذاب سازی فعالیت‌ها در مدارس را به بحث و بررسی خواهند نشست تا در نتیجه بتوانیم خروجی این کارگروه را در مدارس سراسر کشور اجرایی کنیم.

وی ادامه داد: یکی دیگر از کارگروه‌های تخصصی در خصوص شناسایی موانع برگزاری نماز جماعت باشکوه در سطح مدارس است و کارگروه دیگر شناسایی کنشگرانی که خارج از آموزش و پرورش می‌توانند برای تقویت نماز دانش آموزان در مدارس کمک کنند.

باقری اضافه کرد: همانطور که می‌دانید در طرح پیوند مدرسه، مسجد و منزل، عوامل مدرسه، امام جماعت و هیأت امنای مسجد، کانون فرهنگی ـ هنری مساجد و اولیای دانش‌آموزان در منزل ارکانی هستند که می‌تواند به این فرآیند کمک کنند؛ بنابراین در این کارگروه به دنبال شناسایی شیوه‌های تقویت و ارتقای کمی و کیفی طرح پیوند مدرسه، مسجد و منزل هستیم تا بتوانیم با ایجاد هماهنگی لازم بین سه رکن اصلی طرح آن را باشکوه‌تر از گذشته برقرار کنیم.

وی گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات و اهداف دوره مذکور موضوع تجربه‌گردانی است، زیرا ما در بین کارشناسان، همکاران خلاق و صاحب ذوق و سلیقه‌ای داریم که در مناطق سراسر کشور در راستای کیفی سازی و ارتقای کمی فعالیت‌های تربیتی در حوزه قرآن، عترت و نماز نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند که این خلاقیت‌ها موجب زودبازده شدن فعالیت‌ها و راهی میانبر برای نیل به اهداف مهم تربیتی است و علاوه بر این، برخی خلاقیت‌ها موجب صرفه جویی در هزینه‌ها و قابلیت اجرا با کمترین نیروی انسانی دارد.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: از حدود یک ماه پیش فراخوانی به تمام کارشناسان مناطق دادیم تا آن‌ها تجربیات موفق خود را که قابلیت اجرا در سراسر کشور را دارد را ارسال کنند و این فرآیند انجام شد و پس از داوری تجربیات ارزشمند و قابل انتقال و اجرا انتخاب شد که در این دوره صاحبان این طرح ها، طرح‌های خود را ارائه خواهند کرد تا الگویی مناسب برای پیشبرد اهداف تربیتی قرآن، عترت و نماز در سراسر کشور باشد. / فارس

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
فائزه
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
0
0
خیلی ممنون عالی بیش از هد
تحلیل های برگزیده